PREMI AL COL·LEGI




*
28.5.10
*
Rat Cebrian ( a la fotografia ), directora del col·legi Olga Xirinacs, em fa saber tota contenta que el Col·legi ha merescut un dels Premis Baldiri Reixach, en la modalitat d’Alumnes. Aquests Premis els dota la Fundació Lluís Carulla des de 1978, amb l’aportació de simpatitzants, i van adreçats al reconeixement de les escoles catalanes. Es fa així una feina d’estímul important, i la implicació dels centres suposa ja una extensa xarxa de treball i d’integració.

En aquest cas, el curs passat el Col·legi havia preparat una representació de l’obra poètica “Marina”*(1) com a festa pel bateig del centre i també de final de curs. Va ser una lluïda, treballada i emotiva representació al jardí de l’escola. Des d’aquí vull felicitar l’esforç de mestres, alumnes i pares, que van treballar i treballen amb gran col·laboració i harmonia.

Baldiri Reixach – o Reixac – (1703-1781) va ser un clergue pedagog que entre altres obres va escriure l’utilíssim “Instruccions per l’ensenyança dels minyons”, el 1749, llibre d’àmplia repercussió, així com extensa ha estat la memòria del mestre, el nom dels qual porten avui moltes escoles, instituts i carrers. A casa tenim un exemplar del llibret en primera edició, i naturalment molt usat per les criatures de la família que el devien fer servir. En fem memòria, doncs, i celebrem el premi al col·legi que porta el meu nom.

*(1) “Marina/Cavall de mar”(Barcanova-Anaya), d’Olga Xirinacs.
*
Fotos arxiu familiar.

7 comentaris:

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Enhorabona!

Xavi R. ha dit...

Enhorabona!! :=D

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Educar: una tasca gens agraïda i que mai no agraïrem prou. Admirem els mestres, més encara, estimem-los.
Felicitats pel premi Reixac al col.legi Olga Xirinacs.

l'agutzil de Rocaura ha dit...

Senyora Olga, els col·legis que, a més d'ensenyar i educar les criatures, ensenyen teatre i música, són del milloret que hi ha.
Enhorabona a aquest premiat col·legi que porta el vostre nom.

Montse ha dit...

Felicitats per la part que et toca!!

Isabel Barriel ha dit...

Enhorabona!

piru ha dit...

Una llàstima que coses com aquesta ara no estiguin en compte i vulguin tancar l'Escola justificant-se en una crisi, quan realment si "parléssim" econòmicament el projecte es pot mantenir sense cost afegit