PALAU DEL SOMNI




*
Justus Utens va pintar aquesta mitja lluna representant el “Palazzo Pitti e Belvedere”, Florència, cap al 1600. Preciós detall per al somni. Si s’ajunten les dues meitats tindreu l’obra sencera.

De gran he imaginat palaus, pluja sobre els palaus i festes als jardins de palau, però els meus han estat només en paper escrit. És tot el que he pogut oferir als que estimo. Com la noia de l’esquerra que, tancant els ulls, somriu i els somia. Aquest és un dels meus collages per a “Últimes llums”. M’ha agradat buscar, retallar i enganxar-hi petits personatges a to amb el color i el sentit de la pintura. De nit els demano: “acosteu-vos i doneu-me les mans.”

Algú em preguntava per què no posava persones més grans per a “Últimes llums”. Primer, perquè no és fàcil trobar la cara expressiva, I després, ¿qui és el que sap quan li arribaran les últimes llums? No sempre moren els més vells...
*
Collage d’OX

4 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Que per molts anys poguem comentar les darreres llums sense caure a la boscor.

Maria Rosa Ferré ha dit...

Benvolguda Olga, fantástiques imatges del Palau del Somni. La teva imaginació crec que ha estat la de molts de nosaltres, sobre tot quan s'han visitat els immensos de Moscou, Viena, París, etc.
Per cert, vas estar molt encertada ahir al "Banda Ample". Cal ser sincer i dir les veritats i tu ho vas fer amb la máxima expressió.
Dir-te també que he llegit el teu llibre de poemes a les vinyes. De moment en castellà. Atra ho farè en català. He deixat passar uns dies i el tornarè a degutar de caps a peus.
Una abraçada.
PD:He fet un nou blog de vinyes del Penedès, a veure si t'agrada.

Alyebard ha dit...

Se'm va passar. Ara et miraré a tres a la carta.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Els palaus, com les "morades" teresianes, són imatge del camí cap al centre de la vida que és també un/una mateix/a.
Molt belles les imatges dels teus palaus...