"LA FIGU"


“LA FIGU”

*






*

11-10-11
*

“La figu vus fai a tuts”, exclamava l’inoblidable Aleix de les Tòfones, tot entrant a l’església del poble, segons Raymon Casellas a “Els sots feréstecs” (lectura recomanada).

Cal fer “la figu” i plantar cara a tanta amenaça, tristesa, mals averanys, sagnies, atacs, enveges, agressions i un llarg etcètera que patim els catalanets, per part de qui ens vol despullar des del primer euro fins l’última poesia en la llengua que ens belluga a la boca.

Un articulista de fiar, explica avui al diari que hi ha qui comença a acaparar productes de primera necessitat per omplir el rebost. Que no ens agafi “allò” que ha de venir, o que tothom tem que vingui, amb els pixats al ventre. Això em recorda el 23 F, quan tots els rebosts de les cases, i qui diu el rebost diu el congelador, es van omplir per si de cas. Res com els habitants de mig Europa en amunt, que tenen grans congeladors i menjar per resistir fort.

Per conjurar tanta malvestat i roïnesa, tanta tempesta, tifó, tornado, sisme o tsunami que els enemics ens tenen preparat, cal que cada catalanet alci el puny cap a occident i exclami ben fort: “¡ la figu vus fai a tuts!”









*









Collage d’OX



5 comentaris:

Alyebard ha dit...

Sí, ja comença a ser hora de plantar cara. ( amb el rebost plè, si cal)

manel ha dit...

desperta ferro!.

Clidice ha dit...

Tens raó, però després, si us plau, quan ja no notem el perill, no llencem l'excés de menjar acaparat, com es va veure després dle 23-F. Que ja ens coneixem i som de memòria fràgil.

M. Roser ha dit...

Em deixeu parada,. No sabia que la gent hagués acumulat menjar el 23-f.
Devia ser gent que tenia diners per fer-ho, alguns teniem el menjar pel dia...
Però estic d'acord, el NO, JO DIC NO...em sembla molt actual.
Petons,
M. Roser

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Ai!, que patirem si tot va bé.