CONTRAST

CONTRAST
*
23-4-14
*
Vuit del vespre i a la Rambla no cap ni una agulla des de tot el dia; final de festa amb castells i sardanes. És un dels Sant Jordi més lluïts que hem tingut. L’amo del xinès on solem anar a dinar un dia la setmana, jove que parla un català perfecte, ens diu que les parades de llibres, que ell ja ha anat a visitar de bon matí, són més reduïdes que altres anys. Pel cafè ens obsequia amb un tall de pastís sant Jordi. Es venen pocs llibres, però altres parades omplen la Rambla i la gent sembla contenta. Ara copio un escrit de contrast,  publicat pel DiariMés aquest 17 d’abril:
            “SOCIETAT CIVIL CATALANA TRIA TARRAGONA PER MOBILITZAR L’ESPANYOLISME L’11-S.   Fa una crida a rebutjar la independència.  ACN. La Societat Civil Catalana proposa la ciutat de Tarragona com a centre per desenvolupar una mobilització multitudinària el proper 11 de setembre, per tal d’animar la ciutadania a ‘sortir de l’armari’ i rebutjar la independència. L’acte principal tindrà lloc a les 18.08 h. a Tarragona per reivindicar l’espanyolitat de Catalunya. A diferència d’altres associacions similars, Societat Civil Catalana acceptaria una consulta sobiranista sempre que fos legal i acordada. ‘Si els partits polítics acorden el que sigui en el marc del respecte democràtic i de dret, no tenim res a dir’, ha afirmat un dels promotors, Joaquim Coll. En el moment qu la consulta sigui convocada – si finalment ho és-, Societat Civil Catalana ‘es pronunciarà’. De moment, el repte que s’han marcat els 60 fundadors de l’associació és el de ‘donar veu i mobilitzar’ els catalans que estan en contra de la independència. Segons el manifest amb què es van presentar fa algunes setmanes, Societat Civil Catalana vol representar el sentiment ‘majoritari’ de la societat catalana.”
*
Collage enviat a Òmnium Cultural per col·laborar a un dels 200 dies que falten per al 9-n.





6 comentaris:

Quadern de mots ha dit...

Tarragona, punt de trobada :-)

Helena Bonals ha dit...

Hi ha contrasts que m'agraden més que aquests. Però està bé que no s'oposin a la consulta.
Té algun simbolisme, les 18.08?

Maria Dolors Giral ha dit...

Quina barra! No tan sols ens volen prendre un país sinó que també ens volen, subtilment, prendre el pel.

xavier pujol ha dit...

Diuen que creen aquesta assossiació per donar veu als espanyolistes que viuen a Catalunya. Més veu encara?? Disposen de molts mitjans a favor de l'unionisme:
La Razón, El Mundo, El Pais, TVE1,
TVE2, Tele5, A3, La Sexta, Quatro, Intereconomia, la 13 dels bisbes, la pròpia Conferència Episcopal, etc. I alguns articulistes de La Vanguardia, El Periódico...

Fita

Eduard ha dit...

Conec de tertulià el Sr. Coll. He de dir, amb tot el respecte, que em sembla un tafur que juga còmodament amb cartes marcades.
Tanmateix, benvinguts si juguen al joc democràtic i accepten que els catalans tenim el dret a decidir si som o no espanyols.

M. Roser ha dit...

Ens quedarem amb aquest dia radiant i la gent que es passeja pel carrer regalant roses i llibres...
Petonets, Olga.